populier geveld in Grave

Velwerkzaamheden

Bomen vellen of kappen doe je niet zomaar! Vaak zijn het omstandigheden waardoor een boom gekapt wordt.  Bomen kunnen gevaarlijk worden door ziekte of aantastingen, stormschade of doordat ze dood zijn. Bomen moeten we koesteren. We hebben ze nodig! 

Derks Boom & Tuin kan bomen verwijderen op alle denkbare locaties. Voor het versnipperen of afvoeren van takken en stamhout heeft Derks Boom & Tuin het juiste werkmaterieel.

De werkmethodes zijn per situatie verschillend. Door van te voren de situatie te bekijken kan de beste methode ingezet worden. Te denken valt aan:

 1. Vellen
  De boom wordt in een keer bij de grond omgezaagd. Deze manier werkt snel bij een voldoende beschikbare ruimte
 2. Klimtechniek
  Door middel van klimlijnen verschaffen wij ons toegang tot de kroon. Hierdoor kunnen we op een veilige manier in de kroon werken. De boom wordt deel voor deel uitgekleed en eventueel laten we de takken en stamstukken aan een vangtouw gecontroleerd zakken.
 3. Hoogwerker
  De boom wordt met een hoogwerker tak voor tak ontmanteld. Dit is een snelle manier voor grotere aantallen bomen langs de openbare weg.
 4. Telekraan
  Op moeilijk bereikbare plaatsen kunnen we de bomen vellen met behulp van een telekraan. De kraan tilt de boom in zijn geheel of in gedeelten op en wordt waar ruimte is neergelegd. Op de grond wordt de boom verder afgebroken. Dit is een goede optie wanneer takken niet kunnen vallen vanwege de beschikbare ruimte.

 

Vaak moet er bij kapwerkzaamheden een herplantplicht worden uitgevoerd, ook hierbij kunnen we u adviseren en de aanplant van nieuwe bomen voor u uitvoeren .